Egy szlovák sráctól tanultam ezt a rendkívül egyszerű, ámde kicsit macerás kaját (bár mintha anyukám is csinált volna hasonlót anno). Fogunk egy csomó krumplit, lereszeljük "szálasra", kinyomjuk belőle a vizet, adunk hozzá kevés lisztet, megfűszerezzük bátran (az alap a só, bors, fokhagyma; én még raktam bele kakukkfüvet, köménymagot és zeller zöldjét is), pogácsákat formálunk belőle és kisütjük olajban (bár állítólag disznózsírban az igazi), félúton megfordítva. A fordításnál figyelni kell, hajlamos szétesni, de ez az ízeket szerencsére nem befolyásolja :). Mivel ez elég sok meló, meg lehet próbálni sütőben is megsütni az egészet egyben, de így talán jobb.
Szerintem krumplin kívül mást is lehet bele rakni, például ma még sárgarépa meg cukkini ment bele, meg egy kis fej vöröshagyma (a múltban volt még brokkoli is, előfőzve); de mivel ha jól értem alapvetően a krumpli tartja össze, az arányokra érdemes figyelni.
Az íze isteni, az egyetlen probléma hogy kis túlzással előbb elfogy mint elkészülne...
(Fotó, az nincs, mert kölcsönadtam a gépet, meg amúgy is lusta lennék.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
now that was a long break...
Post a Comment