Wednesday, October 21, 2009

Brokkoli gombamártással

Ezt dobta mára a google, innen-e. Mivel az interneten található random weboldalak nem feltétlenül maradnak meg örökké, leírni viszont lusta vagyok, idemásolom (minden bizonnyal jól megsértve valami buta kopirájt törvényt), sokáig éljen a kopipészt (konyhanyelven kopi-paszta, muhaha).
  • 1-1 1/2 lb. broccoli
  • 6 tbsp. butter
  • 1/4 c. flour
  • 1/2 tsp. salt
  • 1/4 tsp. black pepper
  • 2 c. milk
  • 1 c. shredded Cheddar cheese
  • 1/2 lb. sm. mushrooms
  • 2 tbsp. chopped green bell pepper
  • Additional shredded cheese, optional
  • Paprika
Separate broccoli stalks and cook in 1 inch boiling salted water 3-5 minutes; drain. Arrange broccoli in greased 9 inch square pan. Melt 5 tablespoons butter and blend in flour, salt and pepper. Cook and stir until smooth. Remove from heat and stir in milk. Bring to boil and boil 1 minute, stirring constantly. Add cheese and remove from heat.

Saute mushrooms in remaining 1 tablespoon butter until tender and add to sauce. Add green pepper and cook 1 minute. Pour sauce over broccoli. Sprinkle with additional cheese and paprika, if desired. Bake at 350 degrees for 15-20 minutes.

Nyilván nem tartottam be szó szerint a receptet, de borzasztó távol sem kerültem tőle. Brokkolin kívül feltételezem bármi másból is ki lehet indulni.

No comments: